
Het onderwijs
Wij hebben ervoor gekozen om onze school in vier groepen te verdelen.
Groep 1/2 zit samen, evenals groep 3/4, 5/6 en 7/8. Op deze manier leren de leerlingen zowel samen te werken als zelfstandig te werken. De lokalen zijn als volgt verdeeld:
- Basisgroepen
Binnen de basisgroepen worden de verschillende klassen gestart. In deze lokalen worden de reken- en taallessen gegeven die klassikaal gevolgd moeten worden. Alle vakken buiten het reken-, taal-, spellingaanbod worden in het atelier of testlab gegeven.
- Atelier
In het atelier wordt alles wat te maken heeft met kunst, gedaan. Hier wordt onder andere geknutseld, geschilderd en getekend. In het atelier lopen de leerlingen van de verschillende groepen bij elkaar. Op deze manier leren zij verantwoord om te gaan met elkaar en de spullen.
- Testlab
In het testlab wordt alles rondom proefjes gedaan. Hiervoor zorgen wij als leerkrachten ervoor dat alle benodigdheden aanwezig zijn waardoor de leerlingen ook deels zelfstandig kunnen werken in het lab.
​
Verder hebben wij in onze school een amfitheater, moestuin en beeldentuin.
​
Leerkrachten
Binnen ons onderwijs vinden wij het belangrijk dat de leerkrachten aansluiten bij de behoeften van de leerlingen. Dit betekent dat de leerkrachten vooral een observerende en coachende houding innemen. Hierdoor kunnen leerkrachten kijken naar de specifieke onderwijsbehoeften van de leerlingen en daarop aansluiten.
​
Mentor
Wij streven er naar dat alle leerlingen zich fijn en veilig voelen op school. Daarom hebben wij er voor gekozen om alle leerlingen een mentor toe te eigenen. Met deze mentor kunnen de leerlingen hun verhaal kwijt en persoonlijke gesprekken voeren wanneer dit nodig is. Hierom hebben wij ervoor gekozen om in elke basisgroep één leerkracht centraal te stellen als mentor. Dat betekent dat de leerkracht in de basisgroep van uw kind meteen de mentor van uw kind is.
​
Differentiatie
De school heeft gekozen om te werken met divergente differentiatie. Dit houdt in dat alle leerlingen op eigen niveau werken. De zelfstandige verwerking kan verdeeld worden in drie niveaus.
Dit is het niveau voor de leerlingen die meer begeleiding nodig hebben. De vraagstelling is makkelijker gesteld.
Dit is het niveau voor de leerlingen die in de basisgroep zitten. Er staat meer tekst in de verwerking.
Dit is het niveau voor de plusgroep. De vragen zijn moeilijker gesteld en er wordt meer eigen inbreng van de leerlingen verwacht. Daarnaast wordt er een beroep gedaan op het oplossend denken.
​
Meervoudige intelligentie
Meervoudige intelligentie is een onderdeel waar de school mee werkt. Leerlingen kunnen opdrachten verwerken door middel van hun eigen talent, bijvoorbeeld door een toneelstukje, liedje schrijven, een krant maken of een berekening uit te voeren. Er zijn verschillende leskaarten ontwikkeld waarbij de leerlingen hun eigen talent kunnen toepassen.
​
Actualiteit
Ondanks dat de school met verschillende thema’s werkt, wordt er tevens ingespeeld op de actualiteit in de wereld. Iedere dag wordt gezamenlijk geopend en belangrijke gebeurtenissen uit de wereld worden benoemd. Daarnaast wordt er gezocht naar actualiteit binnen de thema’s die de school hanteert.
​
Leskisten
Om buitenonderwijs te kunnen realiseren, hebben wij ervoor gekozen om leskisten aan te schaffen. In deze leskisten zit materiaal wat buiten gebruikt kan worden om onderzoeken te doen. Deze leskisten hebben wij in samenwerking met het NME aangeschaft. Dit houdt in dat er ook werknemers van het NME voorlichtingen kunnen geven.
​





